Navigation Menu+

Boek WOII Gemeente Houten

Posted on sep 15, 2020 by in Boek, Concept, DTP, Ontwerp, Opmaak, Project management |

Je hebt boeken en boeken; maar hoe mooi is het om een boek te lezen over je eigen dorp of stad waarbij je de geschiedenis beter kunt plaatsen. Ik vond het dan ook geweldig om voor Otto Wttewaall het boek over de Tweede Wereldoorlog in de Gemeente Houten vorm te geven en op te maken voor de drukker. 

De vormgeving van het boek moest de lokale verhalen en foto’s versterken en je niet het gevoel geven dat je in een opsomming van droge feiten zit te lezen. Ook kinderen moeten er in kunnen grasduinen en stukjes informatie lezen en gebruiken voor hun werkstuk of spreekbeurt. Door de opzet van hoofdstukken op onderwerp is het ook mogelijk en bladert het heerlijk door totdat je iets vindt wat je verder wilt lezen.

Door gebruik van kleuren, lettertypes en structuren nemen we de lezer een stukje mee in een spannende tijd die bij ons in de achtertuin heeft plaatsgevonden. Denk hierbij aan een bombardement op het Oude Dorp van Houten; een verzetsdaad waarbij het gemeentehuis werd overvallen of de crash van een bommenwerper nabij ’t Goy.

Ik hoop dan ook dat het door veel jong volwassenen en kinderen gebruikt en gelezen wordt en helpt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in een lokale context te zien.