Navigation Menu+

Folder Irene van der Meulen

Posted on feb 21, 2024 by in DTP, Huisstijl, Ontwerp, Opmaak |

Irene van der Meulen is een ritueelbegeleider en wordt vooral gevraagd om uitvaartdiensten te begeleiden. Zij maakt samen met de betrokkenen een ceremonie die past bij hun wensen en waarden. Daarnaast is Irene dol op schrijven en heeft ze een boekje uitgegevens met schrijftips bij verlies van een dierbare “Talen naar troost”.

Omdat Irene vooral door uitvaartorganisaties en -begeleiders gevraagd wordt om met de nabestaande een ceremonie te maken, zijn zij ook de belangrijkste groep die invloed heeft of Irene een opdracht krijgt of niet. Hiervoor ontstond de vraag voor een folder die zowel dient voor nieuwe uitvaartbegeleiders, maar ook voor nabestaande geschikt is. Een uitvaartbegeleider kan zo gemakkelijk een folder geven in het gesprek over de mogelijkheden bij de uitvaart. Hierbij hoeft niet een website genoemd te worden, maar is er een mooie overzichtelijke folder om Irene in voor te stellen. 

De folder is als drieluik vormgegeven door Studio Jeroen Baars. Hierbij is de informatie gelaagd verdeeld. Bij het omslaan van de cover zie je de introductie van Irene die na het weer omslaan van de pagina overgaat in een spread met 3 vlakken met meer tekst. Hierdoor blijft het overzichtelijk en kun je de informatie mooi opdelen. Lijnen en afbeeldingen lopen door in het ontwerp en kleurvlakken zorgen voor een overzichtelijk geheel. In de opmaak is er ook gekozen om een QR-code op te nemen met een link naar een aanvullende introductievideo. En op de achterzijde is er ruimte voor een gedicht en de contactgegevens.

Voor het papier hebben we een HVO gekozen met een natuurlijk, rustige uitstraling. Door de ontwikkelde huisstijl in de folder zijn ook andere zaken als visitekaartjes en gedichten mooi en herkenbaar op te maken en te produceren. Zo wordt het verhaal van Irene “Met liefde afscheid nemen” beter overgebracht.